Tankar om mat under julhelgen

Nu närmar vi oss julhelgen med stormsteg och mycket med julen handlar om mat,mat och mat. För många personer som tänker på vad dom äter kan julhelgen kännas jobbig. Men mycket av det på julbordet är väldigt bra mat, vi har tex ägg, sill, köttbullar, lax, kött mm. Sedan går det alldeles utmärkt att byta ut vissa godsaker med mycket socker mot annat lchf godis. Det finns hur mycket tips som helst på både nyttigare julgodis och julmat att googla på internet. Eller varför inte kolla på pinterest, där du kan finna mycket inspiration. Så för den som vill, går det utmärkt att fortfarande äta bra och nyttig mat även under julen.

 

Sedan så är all julstress, med julklappar, julmat, åka hit och åka dit förödande. För mycket stress i sig kan göra mer skada än att äta någon julgodis för mycket. Om det är något som du tål så kan du med gott samvete äta det men har du probblem med tex insulinkännsligheten så kanske det inte är så bra att smälla i sig en halv alladin ask, se däremot till att njuta av dom godisar du verkligen äter. Det är så mycket stress endå över jul, så att lägga till ytterligare stress över maten kan ibland vara mer skadligt, än vad det gör nytta.

 

Det är inte det du äter mellan jul och nyår som spelar den den största rollen för din hälsa.

Det är vad du äter mellan nyår och jul som spelar roll.

 

Så länge du inte äter sånt som du inte tål såklart. Men du kan självklart både äta bra, samtidigt som du äter god mat även i jul.

 

Nu säger ju inte jag att det ska frossas i onyttighter, men jag tycker ingen ska känna sig skamsen när man går direkt på det understa lagret i alladin asken. Lova mig att inte stressa över det och se till att njuta av det du äter i julhelgen utan att känna skuld.

 

 

Kommentera här: