4 hälsosamma fetter

Kroppen behöver mättat fett. Det mättade fettet är viktigt för många av kroppens processer. Cellmembranen behöver mättat fett för att fungera och hjärtmuskeln föredrar mättat fett för energi. År 2010 gjordes en stor analys av 21 studier med 350,000 personer som publiserades i American Journal of Clinical Nutrition. Analysen visade att det inte fanns något samband mellan mättat fett och hjärt- kärlsjukdomar. Den här studien öppnade dörrar för vad generationer före oss visste om nutrition. Fett är inte fienden mot ökad fettma och hjärt-kjärlsjukdomar. Det är det stora intaget av processade kolhydrater, överdrivet intag av socker och transfetter som orsakar problem. Så om du är redo att hoppa av lågfettståget och skippa alla dessa högt processade produkter för att istället äta riktig mat, så kan denna artikel var något för dig.
 
 
 
4 hälsosamma fetter:
 
  • 1. Kokosolja: är rik på medellånga mättade fettsyror som inte kan bli lagrade i kroppen. Istället bryts dom ner direkt för att användas till energi av kroppen. De olika medellånga fettsyrorna har också en stor bromsande effekt på sjukdomar och motverkar jäsande ämnen i kroppen. De är väldigt effektiv mot candida och andra sorters svampar i kroppen och har stora bakteriedödande egenskaper. Det finns forskning som visar på att de medellånga fettsyrorna i kokosoljan har en stor fördel i hjärnans reparation i demens sjukdomar som tex alzheimers.
 
  • 2. Ägg gula: Om du kollar på näringsinnehållet i en ägg gula, så kommer du se att det mer ser ut som en multivitamin än ett livsmedel som har blivit demoniserat pga dess mättade fett innehåll. 3 ägg gulor, utan vitan, motsvarar över 50% av ditt dagliga intag av D vitamin och Selen. Över 40% vitamin B12, över 25% vitamin B och fosfor och över 15% av ditt dagliga intag av järn, vitamin A, B6, B2, och folat. Samma 3 ägg gulor står för 8 gram protein och 7% av ditt dagliga omega-3 fett. Ägg gulor innehåller också mycket antioxidanter som tros hjälpa till att motverka kroniska sjukdomar.
 
  • 3. Smör: är rik på de fettlösliga vitaminer A, D, E och K. Dessa är nödvändiga för ben, hjärnan, hjärtat och immunförsvarets funktion. Smör från gräsbetade djur innehåller den anti-cancer fettsyran, linolensyra, som hjälper till med viktnedgång och har visat att minska utvecklingen av olika typer av cancer och hjärt-kärl sjukdomar. Smör är laddat med korta mättade fettsyror, tex smörsyra som tros motverka cancer och tumörer. Smör hjälper till att återställa midjemåttet, minska inflammation, hjälper till att motverka virus infektioner och har visat vara en fördel för dom som har mag- tarmproblem som tex IBS, Crhon`s eller ulcerös colit.
 
  • 4. Avokado: är en god källa till kalium som är viktig för funktionen i hjärtat, njurarna, musklerna, nerverna och matsmältnings systemet. Förutom det mättade fettet i avokadon så innehåller den bla oljesyra. Den är liknande det fett som finns i oliver och olivolja och har visat en förhöjning av insulin känsligheten och spelar en viktig roll i förebyggande mot det metabola syndromet och typ-2 diabetes.
 
Så sluta vara rädd för fettet. Det kan hjälpa till att läka din kropp!

Kommentera här: