Vår älskade pappa är fri från cancer…

Vår pappa har alltid varit en gottegris :-) Älskat bullar, godsaker, bröd och gärna en extra karamell om det finns. Det är han idag också, men nu med andra förutsättningar och en annan förståelse…

 

Pappa fick i Augusti 2013 reda på att han hade fått tarmcancer efter att ha gått ner sig, varit mycket trött och haft mycket problem hela den sommaren.

Alla ni som varit med om att någon nära person till er har fått den domen, vet precis hur dom orden smärtar ”CANCER”. Vi grät och pratade och pratade hela familjen.

 

 Jag och min bror var/är ju väldigt inne i kosten och vi började söka om folk med cancer, vi läste om ny cancerforskning, vi läste olika historier och berättelser om folk som har fått domen att det inte finns mycket kvar att göra. Men att dom då har tagit saken i egna händer och ändrat sin kost och fått resultat! Alla vi läste om hade lagt om kosten till en lågkolhydratskost med rena och bra råvaror. Ej raffinerade produkter.

 
 
 

Så vi pratade med vår pappa om detta och Henrik skrev iordning matförslag noggrant planerat för att kroppen skulle få ut maximalt vad kroppen behöver för att hjälpa till att hela sig.

Pappa fick precis som oss samma glöd och en otrolig självsäkerhet att detta kommer fungera! Så pappa började äta detta dagen efter han fick ordet CANCER på papperet.

 

Längre tillbaka…

Pappa började få problem med högtblodtryck -2002 och började då äta blodtrycksmedicin. Något år senare fick han en tia-attack och började äta trombyl. Han har sen dess haft blodtryck runt 85-100.

 

Efter domen…

Pappa tog bort en del av tarmen som var infekterad av cancer. För att sedan utrota om det fanns några microtumörer kvar och förebygga för att dom inte skulle komma tillbaka, sattes han på cellgiftsbehandling i 6 månader. Han skulle genomgå 12 behandlingar. Men efter 8 behandlingar var han så nedgådd och mådde så dåligt att han inte orkade fortsätta. Då hade dom redan dragit ner behandlingsdosen radikalt för varje gång.

 

Eftersom han hade gjort mer än halva behandlingen och dom hade dragit ner så mycket på dosen, visste de inte om det skulle göra varken till eller från om han fortsatte eller inte. Så pappa slutade där... 

 

Pappa fortsatte med kosten men det var något som inte fungerade… Vi hade många diskussioner om hur vi kunde hjälpa. Vi fanns ju där med all vår kunskap! Men det var bara för svårt att tänka om. 

Henrik berättade om att man kunde göra en blodanalys och pappa tyckte det lät bra, han behöver se det svart på vitt. Dagen efter hade han beställt det.

 

Så han sökte upp ett ställe i sthlm som gör blodanalyser. Han gjorde detta och fick tillbaka en bok av tester på vad hans kropp tål och inte tål. Vad han skulle hålla sig strikt ifrån under vissa tider för att låta kroppen hela sig själv. Samtidigt höll han en lågkolhydratskost.

 

Pappa lär sig förstå kosten och sen laga maten. Det smakar bra också! 

 

Idag…

Nu har pappa varit in och gjort den ordinarie skiktröntgen (6 mån efter avslutad behandling) och fått svar att cancer inte finns kvar! Det finns inget som kan säga vad som hjälpt kroppen och vi får aldrig veta hur kroppen hade mått utan denna ändring av kost.

 

Men vi vet att vår pappa inte har någon cancer kvar, han kommer gå på den vanliga kollen var 6:e månad i fyra år för att sedan kunna bli helt friskförklarad. 

 

Han har jätte fina värden i kroppen (blodtryck, blodsocker, kolesterol) blodtrycket är nere runt 70, vilket det inte varit de sista 12 åren. Vilket kommer kunna göra att han antagligen kan ta bort ett gäng till mediciner så småningom! Pappa jobbar och är igång igen, det tar tid för kroppen att komma tillbaka efter en tid med cellgifter.

 

Vi vill tro och är rätt säker på att kosten har gjort en stor del i hans mående idag!

 

Vad vi vill säga med detta är att vi kan hjälpa våra kroppar att vara friska av att välja en livsstil som gör oss gott.

Gör det i tid så vi inte hamnar i våra folksjudomar som ökar!

 

 

 

Kommentera här: